dimarts, 23 de novembre del 2021

Movem el cos TOTA L'ESCOLA per Santa Cecília 2021!

Benvolgudes famílies, 

Aquest dilluns 22 de novembre hem celebrat la tradicional festa de Santa Cecília a l'escola. Aquest curs hi ha participat tot l'alumnat des de P3 fins a 6è. de primària. Hem presentat davant de la resta dels companys d'altres nivells les danses i les percussions corporals que hem anat treballant a les classes de música, tant les tutores de la comunitat de Petits com l'especialista de música.

La comunitat de Petits ha presentat la dansa que es diu “Joc per moure el cos” de País de Xauxa. Com indica el títol és un joc amb una part més lliure i una part més dirigida. Han aprofitat a treballar diferents aspectes com: a aprendre a fer rotllana, ballar en sentit horari i antihorari a P5 i les parts del cos, molt important a treballar en aquestes edats. I sobretot, s’ho han passat molt bé mentre l’assajaven amb les seves mestres.Els nens i nenes de 1r. han preparat la dansa popular anomenada: “Punteta i taló”. Aquesta dansa, originària de Llarvent, poble del terme municipal de Sort a la comarca del Pallars Sobirà, es ballava en les festes, especialment per la Candelera. Han aprofitat a treballar diferents aspectes com per exemple: “què és una dansa popular?”, el batec del cor de la música, és a dir, la pulsació i  aprendre a ballar en parella. Com els petits, ells també s’ho han passat molt bé mentre l’assajaven plegats.


Els nens i nenes de 2n. han preparat la dansa popular anomenada: “El ball del rogle”, originària de l’Areny, a la Ribagorça. La història d’aquesta dansa prové del segle passat, quan els habitants d’aquestes poblacions es reunien per ballar al voltant d’un arbre  i es creien que l’origen del seu poble era allà mateix on ballaven. Han aprofitat a treballar la pulsació, a saber diferenciar els dos temes musicals d’aquesta dansa i a gaudir ballant junts.


Els més grans de la comunitat de Mitjans han preparat la dansa popular anomenada “El Patatuf”. Contradansa tradicional de la comarca del Baix LLobregat. Sembla ser que el seu nom deriva dels picaments de mans que es fan a l’inici de la dansa. Han aprofitat a treballar el ball en parella en cercles concèntrics, el moviment antihorari d’un component de la parella i a disfrutar ballant tot el grup junt. L’alumnat de 4t. amb la cançó de l’australiana Tones and I, “Dance Monkey” han treballat l’estructura ternària, les quatre semicorxeres, la utilització del cos com a instrument musical, la sincronització en grup d’un mateixos moviments individuals, l’atenció i la concentració.


I per últim, l’alumnat de i de la comunitat de Grans us presenta la seva percussió corporal “Can’t stop the feeling” del cantant, compositor, actor, productor discogràfic, ballarí i empresari nord-americà: Justin Timberlake. Han aprofitat a treballar com els de 4t. el cos com a instrument musical, la sincronització en grup, l'atenció i la concentració individual i afegiríem també la creativitat dels alumnes de 6è. I per a un fi de festa ben sonat, tothom qui ha volgut ha ballat la dansa anomenada “Wiggy wiggles freeze dance”!!!! 


A continuació teniu l'enllaç de les fotos de la festa dels músics. Esperem que disfruteu mirant-les tant com nosaltres ballant!

Fotos de Santa Cecília 2021 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada